Grote ETH kopen Muur Stuurt het naar een 19-maanden hoge tegen BTC

1. September 2020 Aus Von admin

De prijs van Ether raakte naar verluidt een hoogte van 19 maanden tegen bitcoin omdat de gebruikersactiviteit op het etherbeen tot meerjaarlijkse hoogten opliep. Toen de prijs van ETH boven de $450 schommelde, ontstond er een grote aankoopmuur op de grote crypto-beurs Bitfinex. Korte tijd later bereikte ETH $270, een hoogte van 19 maanden ten opzichte van BTC.

De prijs van Ether tegen de prijs van Bitcoin.

Gedurende de afgelopen twee maanden heeft ETH een sterke opwaartse beweging doorgemaakt, ondersteund door de toenemende gebruikersactiviteit op het gebied van ethereum. Gegevens van Etherscan geven aan dat het dagelijkse transactievolume op Ethereum is toegenomen van ongeveer 420.000 in januari van dit jaar tot meer dan 1,2 miljoen transacties per dag in augustus.

Waardoor de ETH-prijs blijft stijgen als de vraag naar ethereum toeneemt

.
De enorme vraag naar Uniswap en de kleine decentrale financieringsmunten (DeFi) heeft een constante vraag naar ETH ontwikkeld. De gebruikers moeten ETH gebruiken om de transactiekosten op het Ethereum blokketennetwerk te dekken. De ETH die de transactiekosten dekt, wordt ook wel ‚gas‘ genoemd.

De gaskosten als gevolg van de stijgende dagelijkse transacties deden de gebruikers ETH kopen om de netwerkkosten te betalen. Sinds begin juni, toen de decentrale financiële markt exponentieel begon te groeien, heeft dit de massale aankoopvraag naar ETH aangewakkerd.

Op basis van de gegevens van het on-chain marktanalysebureau Glassnode nemen de gaskosten snel toe, waardoor de inkomsten van de mijnwerkers stijgen. De onderzoekers schreven:

„Etherische mijnwerkers hebben het afgelopen uur meer dan 500.000 dollar aan transactiekosten verdiend. Dat is een nieuw record voor één uur (exclusief afwijkende transactiekosten eerder dit jaar)“.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat deze trend zich op korte termijn zal doorzetten, aangezien de tweedelijns-schaaloplossingen en ETH 2.0 vrij ver weg zijn.

Hourly transaction fees on Ethereum spikes.

Toch breidt de DeFi-markt zich voortdurend uit, waardoor meer gebruikers naar decentrale platformen zoals UniSwap zijn geduwd. Het is nog maar de vraag of dit de vraag naar ETH voor heel september nog zal doen toenemen.

Als we deze vraag zien, kopen walvissen en rijke individuele mijnwerkers naar verluidt ETH. Bitfinex belangrijkste technische ambtenaar Paolo Ardoino zei:

„Iemand wil echt ETH kopen op Bitfinex 7k biedmuur.“

Bitfinex is een van de weinige beurzen die door veel walvissen wordt gebruikt, naast Bitstamp en Gemini. Interessant is dat de 7.000 ETH voor een prijs van 458 miljoen dollar gelijk staat aan 3,2 miljoen dollar. Dat is een enorme eenmalige kooporder op een cryptobeurs.

A 7.044k ETH buy wall on Bitfinex

Welke Commentaar van de handelaars op de korte termijn

Op korte termijn zijn de handelaren over het algemeen optimistisch over de prijs van Ether en Bitcoin Code. Beide topcrypto’s zagen hun respectievelijke maandelijkse kaars sluiten op een meerjarig hoogtepunt. Een voltijdse handelaar op de Amsterdamse beurs, Michael van de Poppe, gelooft dat een kleine consolidatie waarschijnlijk is.

Poppe suggereerde ook dat een andere poging van $12.400 zeer waarschijnlijk is voor de bitcoin prijs. In dit scenario zal ETH het voortouw nemen.  Hij voegde eraan toe:

„Bullish trend bereikte het $12.000 gebied dat ik sinds het dieptepunt heb aangeduid. Ik zou graag een consolidatie zien boven de $11.600 hier. Als dat gebeurt, zullen we waarschijnlijk een rally zien in de richting van 12.400 dollar en nieuwe hoogtepunten. ETH is al aan het schilderen.“